torsdag 17 april 2014

Problemområde

Var har du ditt? Jag har alltid någon sorts elände pågående med framväxeln. Visst är jag petig men det ska fan inte skrapa emot och det ska gå lätt att växla både upp och ner från åtminstone nästan hela kassetten bak.
DÖ!

Nu var jag ute i en sabla lervälling för några dagar sedan och något hände (läs gegga, grus mm) med framväxeln. Den kom ur sitt "perfekta läge" och nu hittar jag inte tillbaka dit för att få ljudlösa smutta växlingar när det behövs… Åtminstone min är väldigt känslig för hur jag sätter den i höjdled, minsta lilla fel läge så går det inte att växla upp om man inte spänner vajern så att den ligger emot på lillklingan…

Väntar med spänning på Shimano 11x1, se till att rappa på!

Glad Påsk förresten!!
//Nilsson

8 kommentarer:

 1. Ja men dom verkar jobba på något sådant hos shimano, väntar o ser nästa år...

  SvaraRadera
 2. 10 x 1 räcker för en karl som dig.

  SvaraRadera
 3. Jag har funderat på det men har inte kollat hur man gör. Vad ska du köra för utväxling?

  SvaraRadera
 4. Blir nog en 36/11-36. RaceFace. Fast du kan nog ej montera vilken klinga som helst på ditt vevparti. Är jag rädd. :/

  SvaraRadera
 5. Nä jag måste byta vevparti, funderade lite på ett ROTO 3D. Men jag skulle aldrig fixa alla stigar på Berget med 36/11-36. Tyvärr får jag nog vänta o se vad Shimano kommer med nästa år...

  SvaraRadera