torsdag 12 juni 2014

Håll tyst nu då!

Nu behöver jag experttips på hur jag ska få tyst på skrikande bromsar. Ända sedan jag köpte min cykel har bakbromsen tjutit. Det låter när jag bromsar hårt medan jag kör fort nerför och det spelar ingen roll om det är torrt eller blött. Tänkte först att bromsarna behövde köras in, men det borde ju vara gjort vid det här laget.

Vi (läs Andreas) har rengjort både bromsskivan och klossarna och även centrerat oket, utan resultat. Vad mer kan man göra? Om någon har några bra idéer så tar jag tacksamt emot dom! Bromsarna tar ju hur bra som helst men det är inte så kul när det skriker så att både djur och människor blir vettskrämda... :(
Förutom att försöka fundera ut en lösning på ovanstående problem har vi varit ute på vischan och köpt bambupinnar och hittat fina små grusvägar.
Sen har vi skrivit ut några fler bilder också, fint!//Y

12 kommentarer:

 1. Jag hade också en skrikande bakbroms på min mtb, bytte klossar sen var det problemet ur världen.:)
  /Jocke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jo det skulle ju kunna lösa problemet, men det känns ju lite surt när hela cykeln är sprillans ny... Men det kanske får bli så ändå :)

   Radera
 2. Mina XT är tysta. Byt till XTR-skivor. Funktion före vikt. ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har precis samma skivor på mina american classichjul och XTR-bromsar. Knäpptyst på min cykel… Kör med XTR-skivor på mavichjulen, knäpptyst där med...

  SvaraRadera
 4. Hmm... Fetta in bultar m.m. med kopparpasta?

  Ibland kan det nog helt enkelt blir resonans i ramar också. Jobbigt med tjut. :(

  SvaraRadera
 5. Ja, tänkte försöka med att byta plats på skivorna och testa om det kan rätta till problemet. annars får det väl bli ny klossar. Men dom är ju i stort sett sprillans...

  SvaraRadera
 6. Precis fast prova en piratvariant då...

  SvaraRadera
 7. Prova med belägg från KoolStop eller SwissStop dom brukar vara tysta!

  SvaraRadera