måndag 17 augusti 2015

Cykelvasan 2015 RaceReport eller nåt


Continental-rumpan är Nilsson nr: 944 på camelbaken FOTO: Henrik Öijer

Bilden ovan är från någonstans mitt i loppet, men vi börjar väl från början. Uppstigning i ottan i stugan i Lindvallen. Vi var tre som skulle försöka få i oss frukost för att vara laddade för några timmar i spåret.

Vissa pastaladdade ända in i det sista, bilden är tagen kl 05:08. Fint ska det vara, vi drack mjölk i vinglas.

Strax efter klockan sex rullade vi ner till starten i Berga By och kom fram rejält nerkylda. Dimma och 4 plusgrader var inte helt behagligt. Som tur var kunde vi värma oss en stund i Highland Cycling's servicebil.

Hjälmen på varför varnade ingen honom inte ens fotografen? Gustav bredvid skämdes säkert.

Vi var många från klubben som körde både i tävlingsklass och motion, 4 tjejer och 5 killar och en tjej till som körde 45 km dagen innan. Bra uppslutning!

Efter några besök på bajamajorna gick starten klockan 8:00 för Andreas och Jonas (pastamannen) och för mig 35 minuter efter.

Andreas främre halva i startbacken, rumpan har vi redan visat juh.Yvonne
Eftersom jag var väldigt tidigt på plats la jag min cykel allra längst fram fållan och blev väl sedan omkörd av halva startgruppen i startbacken. Fick en riktigt hög pulstopp i backen, bra där... Jag har egentligen inte jättemycket att säga om loppet. Tyckte det var väldigt jobbigt i början, mitt i hade jag bra flyt och det var kul att köra. Mot slutet var det jag och en kille som turades om att dra. Vet inte om jag egentligen läade honom så mycket, kanske lite om knäna :) Jag tryckte på så mycket jag orkade men tappade honom med kanske 1 km kvar.

Min målgångstid blev 3:38:14, 1min 23sek långsammare än förra året. Blev först besviken över att jag inte kört fortare. Det har känts så bra under säsongen och jag förbättrade ju min tid avsevärt på Ränneslätt. Nu i efterhand har jag förstått att många körde långsammare i år och min placering i år blev betydligt bättre än 2014. Dessutom hade jag draghjälp hela sista milen förra året och nu var det lite kämpigare när jag också fick ligga först en hel del, men det är väl inte mer än rätt.Dagen till ära hade Andreas satt på 36klinga till mig och den var helt perfekt, använde faktiskt alla växlar och kände aldrig att jag hade behövt varesig tyngre eller lättare växlar. Cykeln fungerade klanderfritt på alla sätt.


Andreas
Mitt lopp började med att jag hackade tänder i startfållan, från det till ett ganska högt tempo upp för startbacken sved lite i benen. Där efter låg jag med bra och kände att benen var på gott humör, första halvan körde jag ganska defensivt då farten var hög och en del var lite väl hetsiga och dansade hit och dit utan att ge tecken. Jag såg ett antal otäcka vurpor och kände att jag hellre kommer hem hel ett par minuter långsammare än att skrota i rullgrusen. Annars är jag en sån som gillar snustorra rykande banor. Mot andra halvan tryckte jag på lite mer men utan att gå på rött särskilt mycket och kände mig "tyvärr" faktiskt ganska fräsch ända in på upploppet.Jag hade faktiskt högst puls när jag tryckte till uppför den branta "knycken" precis innan målrakan. Jag cyklade i mål på tiden 3:13:33 är väl nöjd med det men lite less på mig själv att jag ibland fegar ur. Jag borde kört mer offensivt under första halvan. Där gjorde jag fel men har bara mig själv att skylla.
Den ny bansträckningen gillade jag, mer uppför och mindre asfalt. För egen del hade loppet gärna fått gå från Mora till Sälen istället. Det hade sänkt farten lite!
I mål mötte Jonas och Stina upp, Jonas körde in på 3:06:34 och Stina åkte sträckan under fredagens öppet spår på 3:43:27.


Vi packade in cyklarna i bilen och körde tillbaka till Lindvallen, där vi mötte upp ett par vänner till för en Afterbike på Skilodge.


Får se om vi återkommer eller om det här var vår sista Cykelvasa på ett tag. Kul och bra arrangemang är det iallafall!
//Y&A


5 kommentarer:

 1. Fin S-works Epic du har. Hör av dig om den är till salu ;)

  SvaraRadera
 2. Tack det är en utmärkt cykel, men hur tänkte du här egentligen:)

  SvaraRadera
 3. Birkerbeiner Rittet !!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kör i alla fall jag gärna, Y är lite mer skeptisk! När går det i år?

   Radera