lördag 29 april 2017

X-cup lopp1 Bockeboda

Nu äntligen var det dags för lopp, första loppet i årets x-cup! Vi körde till Bockeboda utanför Kristianstad igår eftermiddag, parkerade husbilen, bytte om och stack ut för att reka banan. Hemma hade det regnat hela dagen, men här var det snustorrt och tillochmed soligt. Vi körde två varv på banan och träffade på både andra cyklister som var där och testkörde och några som var där och tittade till banan. Vissa ändringar hade gjorts sedan förra året och det var en jättefin bana med nästan enbart singletracks. Jag blev jätteglad när jag satte några tekniska svårigheter som jag inte klarade förra året! Nu cyklade jag allt utom ett stenröse som jag inte vågade.

Laddar upp med spagetti och köttbullar.
Allteftersom kvällen gick fick vi fler och fler grannar på parkeringen, bland annat klubbkompis Jimmy med familj och Nellie&co, trevligt. På morgonen vaknade vi till fågelkvitter som övergick till ett tilltagande regn. Ånej, vad trist! Som tur var hade vi ingen brådska eftersom vi båda startade i startgrupp 2 kl.10.15. Tro det eller ej men regnet avtog och det blev riktigt fint cykelväder om än lite kallt. Stigarna var inte speciellt blöta, men rötterna blev våta och hala och det var mycket rötter...

Starten börjar direkt med en ganska lång stigning för att sedan svänga av in i skogen. Eftersom jag inte är den snabbaste i starten hamnade jag bak lite i fältet och där blev det stopp en bit in på stigen. Hela första varvet var det rätt så trångt på stigarna och det blev till att springa i vissa branta partier där det tog stopp för någon framför. På varv två hade det spruckit upp och efter det flöt det på mycket bättre.

Nellie och Andreas rullar i mål.

Två snabba damer och Andreas efter målgång. (Nellie och Sandra)

Ulrika dundrar in över mållinjen.
X-cuploppen fungerar som så att man cyklar så många varv man hinner på en timme +påbörjat varv. Om man alltså kommer in för varvning efter 59min får man gå ut på ett varv till. Jag körde startloopen och två varv till på tiden 1.06.52. Andreas hann ut på ytterligare ett varv och kom i mål på tiden 1.12.46. Jag hamnade på en 10:e plats av totalt 32 tjejer och i min startgrupp blev jag 7a av 15 tjejer(senior+junior). Andreas kom på 4e plats av 112 herrar i sin startgrupp, totalt blev han 65a av 334 herrar.
Efter avslutat lopp bjöds det på gofika.
Going home.
Ni som träffade Andreas idag märkte kanske att det satt en kamera på hans styre, hela loppet är filmat och filmen är på väg ut för allmän beskådan.

Det var en bra dag, nu håller vi lördag!